Over Marco


Marco van Zal studeerde architectuur aan de technische Universiteit in Delft en werkte bij gerenommeerde architectenbureaus als Mecanoo, Tangram en Koen van Velsen. In 2005 richtte hij zijn eigen bureau op, gespecialiseerd in bijzondere woningen voor particuliere opdrachtgevers. Inmiddels heeft het bureau bijna 50 projecten opgeleverd.

In alle ontwerpen voor lofts, penthouses, villa’s en luxe appartementen smelten interieur en exterieur samen. Marco is zowel architect als interieurarchitect, dus het wordt altijd één geheel. Hij componeert met ruimte, licht en materialen, net zo lang tot alles op zijn plek valt. Zijn ambitie is een architectonisch maatpak te ontwerpen: een huis dat perfect past bij de mensen die er wonen.


Architectuur is luisteren, vertalen, creëren en waarmaken

Visie


Architectuur is ruimtekunst: de kunst om ruimte zo vorm te geven dat er een heldere, mooie en unieke plek ontstaat. Wij geloven in de positieve invloed die schoonheid op mensen heeft. Soms zit dat in verfijnde details, soms is het juist de schoonheid van het rauwe. Wat het beste werkt, hangt af van de gebruikers. Daarom begint onze architectuur altijd bij de bewoners: hun dromen, wensen en leefstijl zijn leidend.

Dit inlevingsvermogen, in combinatie met een flinke dosis creativiteit en vakmanschap, is cruciaal voor het creëren van bijzondere architectuur. Op basis van de smaak van de opdrachtgever zoeken we naar natuurlijke luxe. Onze stijl is warm en modern. Licht, zicht en contact met de omgeving zijn altijd belangrijke ingrediënten. Daar horen eerlijke, duurzame materialen bij, die mooier worden naarmate de tijd verstrijkt: hout, beton, natuursteen, cortenstaal.


Werkwijze


Bouwen met ambitie vraagt om meer dan een mooi ontwerp alleen: een professionele uitvoering is minstens zo belangrijk. Marco van Zal is niet alleen de architect die een prachtig huis ontwerpt, maar ook degene die het hele bouwproces vakkundig begeleidt. Lees hieronder meer over het hele traject van eerste schets tot laatste schroef.

Intake


Het ontwerpproces start altijd met een grondige analyse van de wensen van de opdrachtgever. Een beter huis begint met doorvragen, goed luisteren en kijken. Dat gebeurt in een uitgebreid gesprek, meestal op locatie. Wat zijn je functionele eisen? Wat vind je mooi? En wat zijn de mogelijkheden van het kavel of pand?

Ontwerpfase


De ontwerpfase begint met het bepalen van de optimale functionele indeling. De volgende stap is het componeren met vormen en materialen om de juiste sfeer en uitstraling te vinden. In deze fase krijg je regelmatig tekeningen en 3D-impressies te zien, om te toetsen of het ontwerp aansluit bij je wensen.

Technische fase


Als het ontwerp definitief is, wordt het technisch verder uitgewerkt. We maken de tekeningen die nodig zijn voor het aanvragen van de omgevingsvergunning. Daarna zorgen we ook voor het bestek of de contractstukken. Dit zijn de tekeningen die als basis dienen voor de offerte van de aannemers.

Bouwfase


Na de aannemersselectie kan de bouw beginnen. We maken werktekeningen voor de aannemer, begeleiden de uitvoering en houden toezicht op de bouw. Daarmee zorgen we ervoor dat alles wat getekend is ook daadwerkelijk zo gemaakt wordt. Deze fase wordt afgesloten met de oplevering: je huis is klaar!

Wat levert het op


Als je een huis laat ontwerpen en bouwen ga je samen een intensief traject aan. Een droomhuis creëren is een boeiend, maar complex proces.

Met Marco van Zal ben je verzekerd van een ervaren architect:

- die goed luistert naar je woonwensen;
- die jouw wensen vertaalt naar het mooist denkbare huis;
- die creatieve ideeën en oplossingen aandraagt waar je zelf niet aan zou denken;
- die kan werken binnen een vastgesteld budget;
- die je ontzorgt en je door het complexe vergunningentraject heen loodst;
- die het intensieve bouwproces vakkundig begeleidt;
- die ervoor zorgt dat alles wat bedacht is ook echt gerealiseerd wordt.