Loft Oosterdokseiland in EH&I

In het meest recente nummer van het tijdschrift Eigen Huis & Interieur staat een mooi artikel over de Amsterdamse Loft op Oosterdokseiland. Prachtige foto’s en een leuk interview waarin ik uitleg hoe we van deze standaardwoning een bijzondere loft hebben gemaakt. En waarin de bewoner zegt dat de klik tussen opdrachtgever en architect een belangrijke succesfactor is voor een geslaagd project.

Architectuur is ruimtekunst

Architectuur is ruimtekunst. Dat is mijn antwoord als iemand mij vraagt waar architectuur over gaat. En dan zeg ik er ter verduidelijking bij: ‘Net als een kunstenaar modelleert met massa, componeert een architect met ruimte’

Zo denk ik dan, die zit! Duidelijker kan ik niet zijn. Maar als ik vervolgens kijk naar mijn toehoorder zie ik menig keer een ietwat glazige blik en hoor ik een weinig overtuigend ‘Oh op die manier…’ of ‘ahaa…’.

Blijkbaar is het dus helemaal niet duidelijk. Het is te vaag.

 

Lees verder

Zwembad Bentveld in JUIST

Het door ons ontworpen zwembad Bentveld staat in het zomernummer van het maandblad Juist van Elsevier magazine.

In het artikel staat beschreven dat het gebouw de bewoners een permanent zomer en vakantiegevoel geeft. Een beter compliment kan je niet krijgen.

En op het laatst van het artikel wordt de vergelijking gemaakt met zwembaden van architect Peter Zumthor en le Corbusier… Er bestaan slechtere architecten om mee vergeleken te worden ;).

Lees verder

Villa Amstelveen in The Art of Living

In het woon- en lifestylemagazine ‘The Art of Living’ staat een reportage over Villa Amstelveen. In een gesprek met het blad wordt duidelijk dat je van een behoorlijk lelijke, bestaande woning een fantastisch huis kan maken. Eerlijk advies en creativiteit van de architect zijn daarbij noodzakelijk. Het heeft in dit geval geleid tot een mooi eindresultaat en hele tevreden opdrachtgevers.

Lees verder

Eigen Huis & Interieur

3 Projecten van Marco van Zal in Eigenhuis & interieur.

Lees dit inspirerende artikel waarin onder andere staat mijn werk wordt gekenmerkt door Oog voor Detail. En kijk vooral tot welke mooie projecten dit kan leiden.

Zie het magazine
Scroll to top