Loft aan het IJ

Spel met lijnen en diepte
  • Met een aantal strategische architectonische ingrepen is dit appartement op het Amsterdamse Oosterdokseiland getransformeerd tot een ruimtelijke loft. Het creëren van een centraal blok waar je omheen kan lopen en de sculpturale ‘verpakking’ van een bijzondere wand geeft structuur en een extra dimensie aan de nieuwe indeling.

  • Verschillende binnenmuren zijn vervangen door één opvallende wand die de slaapkamers van het woongedeelte scheidt. Deze eikenhouten wand begint al bij de voordeur en begeleidt je als het ware de woning in. Een ingenieus spel van lijnen en diepte maakt deze plastische muur bijna tot een meubel, waarachter de privéfuncties schuilgaan.

Grafisch thema

Ook het toilet bij de entree is opnieuw ‘ingepakt’ waardoor de toiletdeur niet het eerste is wat je ziet bij binnenkomst. Die gaat die nu op in een strak vlak van zwart geolied MDF, dat de bezoeker als vanzelf naar de verlichte garderobe op de kop leidt.

De keuken, badkamer, berging en installatieruimte zijn ondergebracht in een centraal glanzend wit blok in het woongedeelte. Omdat dit element is losgemaakt van de zijmuren ervaar je de ruimte als groter. Het spel met vlakken en lijnen van de eikenhouten scheidingsmuur is in het blok voortgezet. Deuren zonder kozijnen en kastjes met verzonken grepen zorgen voor een bijzondere grafische compositie in het strakke witte oppervlak.


" Ik geniet nog dagelijks van alle aangebrachte aanpassingen. Met creatieve, niet voor de hand liggende oplossingen is Marco erin geslaagd er een mooie loft-achtige ruimte van te maken. Het resultaat past goed bij mijn persoonlijkheid; mensen die mij beter kennen zien dat direct. "
Opdrachtgever Han de Wolf

Structurerend podium

In de grote open ruimte aan de voorzijde zijn verschillende zones gecreëerd. Een op maat gemaakt meubel langs het raam fungeert op verschillende niveaus als een podium, vensterbank, zitplaats, kast of mediameubel. Naast de speciaal ontworpen elementen, is ook de styling door Marco van Zal verzorgd. De architect zocht meubels, gordijnen en lampen uit op basis van de smaak van de bewoner.

 


Projectinfo
  • Categorie Interieur
  • Oppervlak 135 m2
  • Team Marco van Zal
  • Meubelwerk HG Meubelmakers
  • Fotografie Capaz | Miranda Koopman

Volgend project: Villa Bentveld
Scroll to top